Advies bij aankoop

Advies bij aankoop van een sportcamera.

Hoe kies ik de juiste sportcamera voor mij?

Er is ongelofelijk veel keuze wanneer je een sportcamerawilt kopen, aan de bovenzijde van de markt zie je merken als GoPro, Sony en ISAW terwijl er ook nog wat minder bekende merken zijn als SJCAM en Camlink. Bij Opticam hebben wij een ruime keuze in modellen en prijzen, van goedkoop tot wat duurder. Maar het is belangrijk om te weten dat je bij Opticam het maximale krijgt waar je voor betaald.


Beeldkwaliteit en framerate zijn bepalend.

De beeldkwaliteit is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een sportcamera, GoPro , Sony en ISAW zijn op dat gebied toonaangevend. Denk er aan dat framerate belangrijker is dan een zo hoog mogelijke resolutie. 4K wordt door veel merken aangeboden maar als de framerate laag is krijg je schokkerige beelden. Ook belangrijk om te weten is dat de meeste TV’s, PC’s, Tablets en smartphones helemaal ( nog ) geen 4K kunnen weergeven. Daarom is een keuze voor een Full HD 1080P resolutie met 60fps nog steeds de standaard en het meest gebruikt. Laat je niet gek maken door 4K. Behalve dat je het nog niet overal op af kunt spelen heeft 4K ook nog eens een zeer grote invloed op het gebruik van de camera. Je accu is veel sneller leeg en het vreet opslag capaciteit, je hebt tot 4x zoveel data dan bij Full HD 30Fps.


Accessoires afstemmen op je gebruik.

Alle camera’s die wij aanbieden zijn voorzien van de nodige accessoires om de camera op bijvoorbeeld een helm te plaatsen, ga je duiken of snorkelen is natuurlijk een waterdichte kast van belang. Het ene merk heeft een wat uitgebreidere standaard uitrusting dan het andere merk. Hou met de aanschafrekening met het doel waarvoor je de camera koopt. Los van de standaardaccessoires zijn er ontzettend veel losse accessoires verkrijgbaar van selfiesticks tot kite- en surf mounts.

Wat in 2016 sterk in opkomst lijkt zijn aanraakschermen, Gyroscoop en andere soorten beeld stabilisatie, dit zijn zaken die leuk zijn maar niet direct noodzakelijk om toch veel plezier te hebben van je sportcamera.  Kies liever een camera met high end beeld processor en goede lens dan een budget merk dat allerlei trucjes zoals software matig opblazen van 2K  om toch die 4K aan te kunnen bieden. Wel aan te raden is WiFi om zodoende meer controle over je camera te hebben zonder dat je de camera vast hoeft te houden. Vooral ISAW heeft met MyTune een voorsprong ten opzichte van andere merken door de zeer uitgebreide mogelijkheden om invloed te hebben op de uiteindelijke beeldkwaliteit.


Hieronder tref je een aantal video's waarin diverse camera's met elkaar worden vergeleken:

SJ5000X vs SJ6 Legend vs GoPro Hero 5 vs Lamax X10 ( Lamax is gelijk aan ThiEye )


Onderstaande video geeft het verschil tussen de ISAW Wing en de SJ5000 wifi


ISAW Edge vs GoPro 4 Silver


Sfeer opnames ISAW Edge, Slowmotion, timelaps, licht en donkerEr zijn geen producten in deze categorie.

De waardering van www.opticam.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 146 reviews.