Herroepingsrecht

Zicht- of Afkoelingsperiode ( herroepingsrecht ):


Als u iets koopt via de website van Opticam, heeft u 14 dagen bedenktijd. Binnen deze tijd bepaalt u of het product u bevalt of niet. Daarvoor mag u het product uit de verpakking halen. Het is daarbij wel de bedoeling dat u de verpakking zoveel mogelijk heel laat. Als u het terugstuurt moet u het wel weer netjes inpakken.

Mag het product in gebruik worden genomen?

Nee, u mag het product niet in gebruik nemen, wij moeten het product weer als nieuw aan iemand anders kunnen verkopen als u het terugstuurt.

Wat mag u wel doen?

U mag hetzelfde doen als wanneer u iets in een winkel koopt. U mag het aanzetten om het te kunnen beoordelen. Maar bijvoorbeeld een navigatiesysteem uittesten tijdens een weekendje weg mag niet.

 1. Als klant van Opticam heeft u het recht om een artikel binnen 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van reden terug te sturen en de koop te ontbinden.
 2. Na ontvangst van uw aanvraag voor gebruik van uw herroepingsrecht heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om het artikel aan ons terug te sturen
 3. Om een artikel retour te zenden kunt u gebruik maken van het retourformulier dat u ontvangen heeft bij uw artikel of u kunt een retour nummer met verzendinstructies aanvragen onder aan iedere pagina bij de keuze retourneren of download een retourformulier door op   "download retour formulier" te klikken. 
 4. Het is van belang dat het product compleet en ongebruikt is ( natuurlijk mag u het product uitpakken en kort uitproberen) en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele onbeschadigde verpakking zit. 
 5. Naast de verzendkosten voor het retour zenden zijn er voor u, mits het artikel weer onbeschadigd verkocht kan worden, geen verdere kosten.
 6. Producten die beschadigt en of gebruikt zijn komen niet voor restitutie in aanmerking, software waarvan de verzegeling verbroken is komt eveneens niet in aanmerking voor restitutie.
 7. Zodra wij het artikel in goede orde ontvangen hebben zullen wij binnen 14 dagen uw aankoopbedrag inclusief de verzendkosten bij aankoop terugstorten.    

Verzendkosten bij gebruik herroepingsrecht:

Binnen Nederland

 1. Briefpost: afhankelijk van gewicht
 2. Pakket post: € 6,95

Vanuit het Buitenland

 1. Briefpost: afhankelijk van gewicht
 2. Pakket post : neem contact op met uw postbedrijf
   

 Zie ook de website van de ACM.

De waardering van www.opticam.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 161 reviews.