Wat is smart life @ home en wat kun je ermee?

Wat is een smart home?

Include Keyword(s) | kpn smartlife | smartlife | smart life

Dat is een slim huis waar verschillende smart apparaten draadloos met elkaar verbonden zijn en op elkaar kunnen reageren en samenwerken. Hierdoor kun je het leven in huis nog comfortabeler maken. 

Behalve comfortabeler kun je ook je huis duurzamer maken, Slimme led lampen verlichting  verbruiken veel minder stroom dan gloei- en halogeen lampen. Ook kun je met behulp van de smart life stekkers meten hoeveel stroom verbruikt wordt en hier bewuster mee omgaan. Het kopen van led verlichting geeft direct een besparing op je energie verbruik.

Maak je woning een stuk veiliger door de slimme smart life apparaten als bewegingssensoren en raam- en deursensoren, deurbellen en bewakingscamera's  aan elkaar te koppelen. 

Waar je vroeger geen apps had maar afhankelijk was van een bedieningspaneel, of een speciaal opslag systeem had voor je camera bewaking heb je nu nog maar 1 app voor alles!

In die app bedien je verlichting, stel je scenario's vast wat er moet gebeuren als een bewegingssensor iets waarneemt, wanneer je verlichting aan moet, meekijken op je camera etc.

Alexa van Amazon, Google Home, Nest, IFTTT, Philips Hue, kpn smartlife en nog veel meer andere systemen zijn te koppelen aan je smart life @ Home producten.

Smart Life @ Home, gebruik Nedis, amazon alexa, Tuya Smart of google home en creëer een smartlife.

Slimme producten zijn eenvoudiger te gebruiken dan ooit tevoren, mede dankzij voice assistants zoals Amazon Alexa en Google Home. Maar voor de meeste systemen is nog een hub, gateway of bridge nodig.

Smart Life @ home is de oplossing;  Je hebt geen technische kennis nodig en geen extra hardware als een hub of iets dergelijks nodig om de smart devices aan elkaar te koppelen. Je WiFi netwerk thuis met je router is alles wat nodig is. Je huis smart maken is nog nooit zo eenvoudig geweest 

Of je nu op zoek bent naar een enkele slimme lamp of je hele huis wilt automatiseren, smart life @ home producten zijn de oplossing  en bedienen gaat met 1 geavanceerde maar intuitieve gebruiksvriendelijke app.

Oplossingen voor:

Het is simpel, eenvoudig en betaalbaar en er worden steeds nieuwe producten en mogelijkheden ontwikkeld en toegevoegd.

Compatibel App's:

Smart life @ home werkt onder de TuYa paraplu, het grootste iOT platform van dit moment.Bedien je led verlichting thuis met de smart home app.

Het grootste voordeel van een smart life @ home is natuurlijk dat je alle slimme apparaten kunt bedienen met je telefoon of tablet . Al onze smart life producten kunnen via de app worden bedient. Deze app is zo gemaakt dat je op een slimme en eenvoudige manier alle apparaten en lampen toe kunt voegen en samen kunt laten werken.

De SmartLife app maakt het mogelijk om schema's samen te stellen zodat je slimme huis nog smarter werkt. Een schema werkt bijvoorbeeld op basis van de tijd, het weer, of de status van een ander smart product. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch alle verlichting aan laten zetten wanneer je binnen komt omdat de bewegings- sensor ziet dat je je huis of een kamer binnen komt.

Wil je het nog eenvoudiger? Dan bedien je met onze handige smart home app gewoon vanaf elke willekeurige plaats alle apparaten die met je Wi-Fi netwerk verbonden zijn.


Kan je een smart life @ home creëren zonder hub of gateway?

Met de onze SmartLife @ home  producten is geen hub of ander extra toestel nodig!

Het klinkt allemaal zo mooi, "Smart devices". Maar meestal zijn die slimme smart devices helemaal niet zo slim. Er is vaak nog een extra apparaat nodig om alles in goede banen te leiden. Deze zogenaamde hub is verbonden met internet en zorgt voor de aansturing van alle gekoppelde apparaten. En dit extra apparaat kost natuurlijk weer een extra investering, los van de tijd die je erin moet steken om het allemaal geïnstalleerd te krijgen.
Onze producten hebben alleen je WiFi netwerk en de smart life app nodig ( bijvoorbeeld TuYa ). Vanuit de doos verbind je dus eenvoudig je smart device en is deze direct klaar voor gebruik. 
Met onze SmartLife lijn kies je dus niet alleen voor de nieuwste slimme technologie, maar ook voor een eenvoudige en betaalbare oplossing.

Smart life energie monitor via de smart WiFi plug.

Met de handige stroommonitor kun je het energieverbruik van je apparaat meten,  wat verbruikt het apparaat nu of zelfs gedurende langere tijd meten zodat je je bewust bent van je energieverbruik. Dat stelt je dan in staat om hier bewust en milieuvriendelijk mee om te gaan en mogelijk zelfs energie bespaart.  

Onze smart life @ home wifi plugs maken van ieder apparaat bij jou in huis een smart apparaat. Schakel je  je apparatuur op afstand aan en uit met behulp van je smartphone en zelfs met met je stem via Google Home en Amazon Alexa. Je kunt ook van tevoren alles in stellen zodat bijvoorbeeld je verlichting aan gaat op het moment dat de zon ondergaat.  

Een praktijk voorbeeld van samenwerking smart life @ home producten:


Je krijgt op je App een melding van de slimme deursensor; de achterdeur gaat open!! Vervolgens gaat de smart sirene af en krijg je daar ook een melding van op je Smartphone. Inmiddels geeft ook de smartcamera een melding.  Meteen ga je in diezelfde app naar je smart camera om te zien wat er precies aan de hand is. Het mooie van die camera is dat deze de onbekende bezoeker blijft volgen. 
Gelukkig is er niets bijzonders want 1 van je huisgenoten was vergeten de slimme apparaten uit te zetten voor hij binnen kwam.

De investering is klein, het gevoel van veiligheid is groot. Voor 2 raam/deursensoren, een sirene en een camera betaal je slechts € 127,00. De APP is gratis, geen verborgen kosten, geen cloud kosten, geen abonnement bij een alarmcentrale. Alles in eigen hand en eenvoudig uit te breiden.

Tuya is veilig in gebruik:

Slimme apparaten maken verbinding met het internet via WiFi . De smart life @ home producten zijn voorzien van een chipset die data uitwisselt met de Tuya Cloud. Tuya is wereld marktleider op het gebied van IoT/Smart Home technologie. Met vestigingen in China, de VS en Europa bedient Tuya de diverse markten.
De cloudserver die de apparaten in Europa bedient staat in Frankfurt, Duitsland. In Europa, en in het bijzonder in Duitsland, worden zeer hoge eigen gesteld omtrent het waarborgen van Privacy. Alle verkeer tussen apparaten en servers is versleuteld. U kunt erop vertrouwen dat gegevens conform de GDPR richtlijn opgeslagen, gebruikt en verwijderd worden. 

GoSund Smart producten.

Behalve onze eigen producten binnen de smart life @ home lijn zijn wij ook dealer van Nedis en Gosund smart producten. De slimme stekker van Gosund heeft als extra een zeer slank ontwerp, daardoor worden stopcontacten niet geblokkeerd en kun je die gewoon blijven gebruiken.
Naast de enkele stekkers is er ook een slim stekker blok de Gosund P1 leverbaar met 3 randaarde stopcontacten en 3 USB aansluitingen.Er zijn geen producten in deze categorie.

De waardering van www.opticam.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 155 reviews.